MOTD - Monotone marsala

Dagens sminkning är inspirerad av årets färg från Pantone som heter Marsala. Det här är det första året som jag faktiskt gillar färgen, så jag tänkte att det vore ju dumt om jag inte gjorde en sminkning med en så lik färg som möjligt.
Eyes, FOTD, Lips | | Kommentera |

My foundation routine (fair skin)

Till att börja med så tänkte jag säga att det här är inte en foundationrutin som passar alla. Jag använder och blandar många olika produkter, inte för att jag behöver det, men för att jag gillar att göra det. Min hudtyp är kombinerad till oljig, dock mindre oljig under vintermånaderna. Min hudton är neutral - kall. Dessutom är jag väldigt blek, så därför kommer det här inlägget att vara mer inriktat på foundation för ljusare hy.
 
Eftersom jag har ungefär samma hudton som ett spöke så har jag alltid haft problem med att hitta en matchande foundation. Vissa tycker säkert att det inte någon stor grej, men för mig så har det varit viktigt sedan jag började använda smink. Och jag vet att det kan vara lika svårt att hitta en passande foundation om man har väldigt mörk hy också. Nu när jag har letat en foundation i min hudton i snart fem år så kan jag säga att det är i princip omöjligt. Men man kan alltid blanda en egen liten cocktail. Jag hade en för mörk foundation som också var för kall (rosa) för mig. Sedan fick jag en foundation av mamma som tyvärr var både för mörk och alldeles för varm (gul). Så vad jag gjorde var att jag beställde en vit foundation, och det är nog det bästa köpet jag har gjort när det kommer till smink. Visst, den är rätt så dyr, men den är värd vartenda öre! 
 
För tillfället så har jag två olika foundationrutiner - en som jag använder mig av till vardags när jag inte vill ha allt för mycket täckning, och en till speciella tillfällen då jag vill ha "felfri" hy.
 
Min mer naturliga foundation-cocktail innehåller:
 
  • Max factor xperience weightless foundation i färgen light ivory 40 helt enkelt eftersom det var den jag använde från början och det var den närmast min hudton som jag hade hittat i Skellefteå då. 
  • Laura mercier silk creme foundation i färgen soft ivory därför att när jag blandar den med foundationen från Max factor så blir undertonen mer åt det neutrala hållet. 
  • Illamasqua rich liquid foundation i färgen 100 för att den ljusar upp min foundationblandning. Jag skulle säga att min cocktail (som jag kallar det) består av ungefär 40% vit foundation.
  • No7 skin illuminator i färgen pink bara nu på vintern för att ge lite mer lyster och för att jag har en period nu när jag är besatt av daggig hy.
  • Sedan mixar jag alltihop med min fuktkräm för att den ska bli tunnare och få mindre täckning, ungefär som en "tinted moisturizer"
Jag vet att det låter mycket men det tar bara några sekunder för mig nu när jag har gjort det så många gånger. I min andra foundation-cocktail blandar jag samma foundations som jag nämnde, men jag spär inte ut dem med någon illuminator eller dagkräm för att jag vill behålla så mycket täckning som möjligt. 
 
Min concealer blandar jag med samma vita foundation, för den har ändå tillräckligt hög täckning. Jag använder Nyx HD concealer i färgen cw01 porcelain under ögonen och Collection lasting perfection concealer i färgen fair i resten av ansiktet där det behövs (på blemmor o.s.v.). 
 
Jag kommer förmodligen att skriva om contouring och highlighting för ljus hy i ett annat inlägg!
Face, Tips & tricks | | En kommentar |

Winter glam makeup look

En vintersminkning med simpel ögonmakeup och vinröda läppar. Jag tycker om att lägga lite extra tid och ansträngning på att få hyn att se så felfri ut som möjligt till dessa typer av sminkningar. Som ni ser så har jag inte haft en lätt hand när jag la min contour heller. 
Eyes, Face, Lips | | En kommentar |
Upp