How to: cover dark undereye circles

De allra flesta har, mer eller mindre, mörka ringar under ögonen. (Vissa har också såkallade påsar, men det kommer vi till i ett annat inlägg.) Om du inte har speciellt mörka ringar klarar du dig bra med bara concealer, men om du har som jag hoppas jag att det här inlägget kan vara till hjälp. Många sänger att man neutraliserar sina mörka ringar gemon att ljusa upp dem, alltså highlighta dem. Ja, de kommer inte att se lika mörka ut men de blåa tonerna kommer fortfarade att synas. Det är här färgcirkeln kommer in.
Som många av er säkert redan vet så neutraliseras en färg när man lägger färgen på motsatt sida i färgcirkeln ovanpå. Det vill säga, lägger man kontrastfärgerna  varandraneutralisras de (lägger man dem bredvid varandra så förstärks de). 
Om du vill göra det på det enkla sättet så kan du bara köpa en concealer på en peach-färgad underton. Eller en corrector, som det då heter. Men de är oftast ganska dyra, och du kanske inte vill spendera dina pengar på det. Vad du kan göra är att du kan göra din egen. Om du kollar på dina mörka ringar och ser vilken underton de har, blåa, blå-lila eller blå-gröna. Utifrån de kan du då välja ett läppstift som är antingen peach/rosa eller peach/orange. Om du till exempel har lite mer grön-blåa kan det bara bra att välja ett peach-färgat läppstift som går lite mer mot rosa än orange. Sen blandar du bara läppstiftet och concealern tills du får en bra färg. Du kan också applicera läppstiftet som det är, där du är som mest blå, och sedan lägger du concealer över som vanligt.
Själv så använder jag Nyx full coverage concealer i färgen orange. Orange är kontrastfärg till blå, så det neutraliserar det blåa under mina ögon. Just den här concealern är väldigt mörk för mig, så jag blandar den med min ögonskuggsprimer från Face, bara för att den är väldigt ljus (nästan vit). 
 
Jag blandar ihop de två på en "petri dish" och lägger på det med en liten pensel. Sedan blandar jag ut det lite med ringfingret. Efter det kan jag lägga på en "lax-färgad" concealer. Ni kan fortfarande se lite oranget (sista bilden) och det är då jag brukar lägga på min vanliga concealer/highlighter. Jag brukade använda Nyx HD photogenic concealer i porcelain, för att den är ganska ljus, men min är tyvärr slut. Så istället använde jag min Collection lasting perfection concealer i färgen fair. Jag blandade den med lite vit foundation för att ljusa upp den lite. Sedan sätter jag allt med ett puder för att det ska hålla sig på plats och inte åka in i några veck.
 
Jag vet att resultatet ser ganska oranget och onaturligt ut. Därför satte jag en bild bredvid där jag har foundation och hela köret. Då kan ni se hur bra det ser ut till sammans med foundation, ögonsmink och ögonbryn. Om jag inte hade korrigerat det blåa under mina ögon (på bilden till höger) så hade det varit en grå-aktig skugga under ögat (på bilden till höger).
Och förlåt att jag använder samma bild med min skolavslutningssminkning igen. Det är för att jag bara använder mig av den här tekningen vid speciella tillfällen, det här är inget jag orkar göra varje dag.
How to, Tips & tricks | |
Upp