How I: Shape, tweeze & trim my eyebrows

Ni kanske tycker att mina ögonbryn ser helt okej ut på första bilden men i verkligheten är dem mycket mer buskiga och ojämna ut. Jag försöker att komma ur concealer-runt-ögonbrynen-fasen, och vänja mig med lite mer "naturliga" ögonbryn. Jag plockar och klipper dem med hjälp av verktygen på bilden. Jag anväder också en ögonbrynskniv som jag glömde fota. När det kommer till form brukar jag gå efter den gamla metoden (bild 3) när man utgår från näsan rakt upp, över pupullen och ögats ytterkant. Förutom att jag brukar "fuska" och dra in markeringarna i början av brynet för att jag har bred näsa. Det skulle se osmikrande ut för min ansiktsform om jag gick efter näsbrädden, och dessutom får det näsan att se smalare ut om mellanrummet mellan ögonbrynen är mindre. Jag brukar också ta en hård pappersbit med en rak kant som jag håller mot brynet när jag plockar, för att få så jämna linjer som möjligt.
 
Jag plockar ganska mycket under ögonbrynet, och målar sedan lite ovanför för att lyfta det och få mer plats mellan ögonlocket och brynet. Det gör att man får en lite mer "öppen blick". 
Mina ögonbryn är ganska smala, och det är för att jag tycker att det passar mig. Jag har små ögon så jag försöker skapa lite balans, I guess.
 
Men kom ihåg att inte försöka ändra på din naturliga form för mycket, du kommer ångra dig senare, tro mig;).   
 
Eyebrows, How to, Tips & tricks | |
Upp