Top 5 drugstore lipsticks for fall

Färgerna stämmer bättre på nedre bilden. Läppstift #3 är ljusare än både #1 och #2. Läppstift #2 är mer lila.
 
Jag är inte som dessa beauty-gurus att jag har flera lådor med läppstift, så jag kan inte riktigt säga "Det här är världens bästa vinröda läppstift", eftersom att jag inte har testat så många vinröda läppstift. Men jag har minst en färg inom varje "karegori" och jag vet hur ett bra läppstift ska vara eller vad jag gillar iallafall.
Du behöver inte ju inte gå och köpa den här specifika produkten, det här är mer lite inspiration till vilka färger du kan sträcka dig efter dig efter på hösten. 
 
Från vänster till höger.
 
Burgundy:
Jag har Rimmel lasting finish matte by Kate Moss - 107. Det är en kall, matt, inte-så-jättemörk vinröd. Ursnygg och luktar underbart.
 
Plum:
Jag har Maybelline color sensational - Bit of berry. Det är en mellan-mörk lila, men inte för är lila, glansig. Känns skön på läpparna.
 
Berry:
Jag har Nyx matte lipstick - Merlot. Det är ett hallonrött matt läppstift. Ett bra alternativ om du letar efter den typen av färg.
 
Mauve: 
Jag har Nyx round lipstick - Thalia. En krämig, glansig, rosig ljuslilla. En avmina mest använda läppstift, den fungerar verkligen till allt
 
Dark rosy nude:
Jag har Kicks cream matte lipstick - Pink ribbon. Jag skulle säga att det är en mörk, 90-tals rosa-nude. Lite uttorkande formula, men håller länge.
 
Om du frågar mig så finns det en färg som "saknas" på den här listan. En färg som jag tycker är "ett måste" på hösten och som jag verkligen skulle "behöva" i min samling. Det är en riktigt mörk, vampy vinröd. Som läppstift #1 fast kanske en till två nyanser mörkare och gärna med varm underton. En klassisk höst-vinröd helt enkelt. Det är inte alls svårt att hitta, massor av drugstore-märken har en sådan färg. Jag har bara inte tagit mig tid att köpa en.
 
Lips, Reviews, Tips & tricks | | Kommentera |

Muted fall look

En klassisk höstsminkning (vinröda läppar o.s.v.) är kanske inte för alla. Om du vill uppdatera din look till något höstigare, men inte vill gå för "bold" hoppas jag att det här kan inspirera dig. Jag har sett att folk har gjort lite såna här höstsninkningar i år. Jag vet inte om det är Kylie Jenner-trenden som hänger kvar fortfarande, för att det påminner mig lite om 90-talet.
Man behöver ju inte ta alla steg, men det här är det jag har ändrat på sedan sommaren:
 
Foundation:
Bort med den daggiga, fräsha looken, kallare tider får mig automatiskt att tänka på mattare hy.
 
Kinder:
Jag använde ingen highlighter alls, för att jag kände för att vara helt matt. Mitt knallrosa rouge bytte jag ut mot ett mer brun-rosa. Du kan också använda plommonlila eller vinrött, så länge de är ganska neutrala (brun/grå-aktig underton) och inte jätte starka.
 
Ögon:
Vet inte rikgtigt hur jag ska förklara, jag fortsatte med matt även där. Det funkar både med kalla taupe-nyanser och varmare bruna skuggor.
 
Läppar:
Om du vanligtvis brukar ha rosa (som jag) eller nude läppstift är det här kanske den mest effektiva och lättaste förändringen. Jag ser fortfarande dessa 90-talsinspirerade läppar. Färgen är svår att förklara, en mork rosa-brun nude med lila underton, ungefär. Men det räcker väl med att jag Kylie Jenner-färgen, för alla vet nog vad det är för färg vid det här laget. Har allvarligt talat aldrig sett en trend blivit så utsliten. Läppenan jag använde heter "Mauve" och är från Nyx. Jag har hört att den är en dupe för läppennan som Kylie sägs använda, d.v.s. "Whirl" från Mac. Det var anledningen till att jag köpte den från början.
Eyes, Face, Lips, Tips & tricks | | Kommentera |

How I: Shape, tweeze & trim my eyebrows

Ni kanske tycker att mina ögonbryn ser helt okej ut på första bilden men i verkligheten är dem mycket mer buskiga och ojämna ut. Jag försöker att komma ur concealer-runt-ögonbrynen-fasen, och vänja mig med lite mer "naturliga" ögonbryn. Jag plockar och klipper dem med hjälp av verktygen på bilden. Jag anväder också en ögonbrynskniv som jag glömde fota. När det kommer till form brukar jag gå efter den gamla metoden (bild 3) när man utgår från näsan rakt upp, över pupullen och ögats ytterkant. Förutom att jag brukar "fuska" och dra in markeringarna i början av brynet för att jag har bred näsa. Det skulle se osmikrande ut för min ansiktsform om jag gick efter näsbrädden, och dessutom får det näsan att se smalare ut om mellanrummet mellan ögonbrynen är mindre. Jag brukar också ta en hård pappersbit med en rak kant som jag håller mot brynet när jag plockar, för att få så jämna linjer som möjligt.
 
Jag plockar ganska mycket under ögonbrynet, och målar sedan lite ovanför för att lyfta det och få mer plats mellan ögonlocket och brynet. Det gör att man får en lite mer "öppen blick". 
Mina ögonbryn är ganska smala, och det är för att jag tycker att det passar mig. Jag har små ögon så jag försöker skapa lite balans, I guess.
 
Men kom ihåg att inte försöka ändra på din naturliga form för mycket, du kommer ångra dig senare, tro mig;).   
 
Eyebrows, How to, Tips & tricks | | Kommentera |
Upp